Açıkladığına göre "ben şarkıları o kadar zorlanarak yazmıyorum derin bir nefes alıyorum ve gerisi geliyor"...ve şimdi uzatmadan ilk olarak evanescence'ın devler ligine girdiği bring me to life'ın anlatayım.Amy bir gün kafede yalnız başında elinde defteri ve kalemi oturuyormuş.Sonra yanına 1 adam gelmiş ve "mutlu musun?" diye sormuş Amy şaşırdıktan sonra "hayır" cevabını vermiş.Going under ise o kadar da acı çekilen ve ya farklı bir hikayesi yok yani çorap söküğü gibi Amy bir oturuşta yazmış.Tabi sadece Amy Lee'den bahsetmeyeceğim.The Open Door'da şarkı yazamaması yüzünden ayrılan Rocky Gray tourniquet'i yazmış ki bu şarkı gerçekten ilhamı olan fakat fazla duyulmamış şarkı kateogorilerine girdi.Grubun yakışıklı üyesi John LeCompt da taking over me'de üstün başarılara imza atmıştı.Tabi ben The Open Door'a geleyim.Lithium ve cmwys, Shaun Morgan için yazılmış.Cmwys(Call Me When You'r Sober)'ın anlamı "selfisly hated" "can't keep believing" ve "don't cry to me" gibi sözler Shaun Morgan'ı ve alkolik zamanlarını anlatıyor.(bir de bazı dedikodulara göre de amy lee'ye vurduğundan) ah bir de Fallen'dan Hello vardı.Amy Lee NEDEN SÖYLEYEMİYOR?NEDEN KONSER ÇALIŞMALARINDA SÖYLERKEN AĞLIYOR?tabii ki de 3 yaşındaki felçli kardeşi öldüğü için amy lee o zamanlar 6 yaşındaymış.Annesi Bonnie'yi yıkarken havlu almaya bahçeye gitmiş.Sonra da küvette Bonnie yine felç geçirmiş ve küvette boğulmuş.